Fabiatou Auto News

Wednesday, March 03, 2010

Citroen Survolt

Η επιθυμία να ξεπεράσεις τα οριά σου, σε κάνει να προχωράς μπροστά. Έννοιες όπως τόλμη και δημιουργικότητα, ανέκαθεν αποτελούσαν δύο από τα βασικά συστατικά του DNA της CITROËN.

Η ρήξη με οτιδήποτε συμβατικό, η θεσμοθέτηση νέων κανόνων, η υπέρβαση των ορίων και οι συνεχείς εκπλήξεις, φανερώνουν το πάθος μιας μάρκας που εδώ και 90 χρόνια δεν σταμάτησε να παρουσιάζει και να εξελίσσει πρωτοποριακά και μπροστά από την εποχή τους, προϊόντα. Το Survolt είναι ένα από αυτά. Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί το γενετικό υλικό του Revolte, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο κοκτέιλ υπάρχουν και αρκετές δόσεις από τον κόσμο των αγώνων.

Όπως ένα πολύτιμο αντικείμενο που υπερισχύει της συσκευασίας του, το Survolt είναι η απάντηση της CITROËN σε μία βιομηχανία της οποίας τα προϊόντα δείχνουν ολοένα και πιο ‘μουντά’.

Το Survolt αφήνει στην άκρη τα τετριμμένα και ξεπερνά οτιδήποτε συμβατικό, εισάγοντας ένα νέο είδος στιλάτου και κομψού supermini. Ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις και δείχνοντας το δρόμο προς το μέλλον των ραφινάτων κουπέ, μετουσιώνει την κομψότητα, τη χλιδή και το πάθος για αγώνες, σε μια ποιοτική κατασκευή με ηλεκτρικό κινητήρα. Με τις συμπαγείς εξωτερικές του διαστάσεις - 3.85μ. μήκος, 1,87 ύψος και 1,20μ. ύψος – το Survolt επαναπροσδιορίζει το στυλ του σπορ αυτοκινήτου, συνθέτοντας ένα επαναστατικό πρωτότυπο.

Στο μπροστινό μέρος διακρίνεται το ξεχωριστό σήμα με τα διακριτικά ‘γαλόνια του λοχία’, που δεσπόζει πάνω από την οβάλ μάσκα. Η εμφάνιση του αυτοκινήτου - γοητευτική και συγχρόνως ιδιαίτερη - τραβά αμέσως την προσοχή, προκαλώντας αυτόματα συνειρμούς που παραπέμπουν στη ρήξη με τα μέχρι σήμερα σχεδιαστικά πρότυπα. Τα λεπτά οριζόντια φωτιστικά σώματα, εμπνευσμένα από κουπέ υψηλών επιδόσεων, αποτελούν μοναδικό πόλο έλξης, ενώ η τεχνολογία LED προσθέτει την απαραίτητη high-tech πινελιά στο σύνολο.

Το Survolt δείχνει να κινείται ακόμη και σταματημένο. Χαμηλό και μακρύ, συνδυάζει το αισθησιακό καπό, με τους φαρδύς ώμους και τα τονισμένα φτερά, συνθέτοντας ένα σύνολο που υπόσχεται δυναμικές επιδόσεις.

Το σχήμα του Survolt φαίνεται να σχίζει τον αέρα και αντανακλά συγκινήσεις και αισθησιασμό. Ενσωματώνει χαρακτηριστικά ευελιξίας, ακρίβειας και ζωηράδας, ενώ η μυώδης σιλουέτα του παραπέμπει σε πανίσχυρη κατασκευή που κρύβεται κάτω από πολυτελές αμάξωμα. Στο πίσω μέρος εντυπωσιάζει η οπτική συγγένεια με το Revolte, ενώ το σπόϊλερ παραπέμπει ξεκάθαρα στον κόσμο των αγώνων.

Το Survolt είναι μεν πρωτοποριακό και δυνατό γνωρίζει όμως πολύ καλά πώς να προκαλεί επιδεικνύοντας τα καλύτερά του στοιχεία στην πασαρέλα των αγώνων. Είναι βαμμένο σε δύο αποχρώσεις, με στοιχεία σε φούξια και γκρι, ενώ έντονο είναι το παιχνίδισμα που γίνεται με τα σχήματα και τις γραμμές του αμαξώματος. Η υφή των επιφανειών του μεταβάλλεται από έντονα γυαλισμένο, σε λείο και στιλπνό μέταλλο, αποποιούμενο οριστικά τις κλασικές φόρμες των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Το Survolt συνεχίζει το έργο που ξεκίνησε το Revolte, παντρεύοντας και πάλι δύο κόσμους με αντικρουόμενη εμφάνιση. Το Survolt αποφεύγει εσκεμμένα να δημιουργήσει μία δική του στιλιστική διάλεκτο.

Η υιοθέτηση υλικών όπως το χρώμιο και το αλουμίνιο υπενθυμίζουν αναπόφευκτα τον κόσμο των αγαθών πολυτέλειας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Survolt είναι ένας τέλειος συνδυασμός μεταξύ της υψηλής μόδας και των αγώνων αυτοκινήτου, μια μοναδική συμμαχία με την ίδια φιλοσοφία και τα ίδια συνθήματα με το Revolte, δηλαδή απόδοση, τεχνολογία αιχμής και τελειότητα.

Το κόκπιτ του Survolt είναι σχεδιασμένο ώστε να δείχνει ότι αιωρείται, ενώ η επιφάνεια του γυαλιού ανάμεσα στα χρωμιωμένα άκρα του roll bar, δίνει την αίσθηση ενός πολύτιμου κοσμήματος.

Η πεμπτουσία του Survolt συνίσταται στο γεγονός ότι συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά ενός αντικειμένου πολυτελείας, με τον κόσμο των αγώνων.

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου φαντάζει σαν σταυροδρόμι ανάμεσα σε δύο φαινομενικά αντικρουόμενους κόσμους. Η ένωση των δύο κόσμων στηρίζεται τόσο στην αισθητική όσο και στην τεχνολογία, με τον οδηγό να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Το εσωτερικό σχεδιάστηκε στο συνολό του, με στόχο να προσφέρει στους δύο επιβάτες του άνεση και πολυτέλεια, χαρίζοντάς τους παράλληλα, μοναδικές συγκινήσεις και εμπειρίες.

Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου συντελούν στην αίσθηση της άπλετης φωτεινότητας και της ευρυχωρίας, χαρακτηριστικά που κάνουν το αυτοκίνητο να απέχει έτη φωτός από οποιαδήποτε αντίστοιχη σπορ κατασκευή του σήμερα.

Πολύ μπροστά από την εποχή του, το Survolt συναρπάζει με την πρωτοποριακή και φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία που ενσωματώνει. Όπως και το Revolte, έτσι και το Survolt κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, συνδυάζοντας με αυτό τον τρόπο τις αγωνιστικές επιδόσεις με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, και την βιώσιμη ανάπτυξη. Εξαιρετικά σπάνια στον κόσμο των αγώνων, η συγκεκριμένη τεχνολογική επιλογή, εκπροσωπεί μία απροσδόκητη μέχρι σήμερα συμμαχία. Η CITROËN όμως τολμά και δημιουργεί, υπερβάλλοντας τα εσκαμμένα. Ο κινητήρας με τα απαράμιλλα οικολογικά χαρακτηριστικά, χαρίζει οδηγική απόλαυση, συγκινήσεις, επιδόσεις και ζωντάνια και όλα αυτά με μοναδική άνεση καθώς το αυτοκίνητο κινείται χωρίς να ακούγεται το παραμικρό.

Η CITROËN με το Survolt, προσφέρει ένα καινούργιο αυτοκινητιστικό όραμα, που βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με την 90χρονη ιστορία της μάρκας και πρεσβεύει με τον ιδανικότερο τρόπο τις αξίες της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας.